☎ (06153) 7-25-21
☛ вул. Італійська, 83, м. Бердянськ, 71100
Календар
«  Січень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

10:11

Акмеологічний практикум

      25 січня 2016 року в ЗОШ І-ІІІ ст. №1  відбувся акмеологічний  практикум «Використання акмеологічних прийомів навчання на різних етапах уроку».     Метою заходу було удосконалення  методики створення  ситуації успіху та шляхів її реалізації на уроці  як стежки,  що веде до того  куточка дитячого серця, в якому горить вогник бажання бути гарним, кращим, успішним; систематизація прийомів і методів конструювання на уроці ситуації успіху; моделювання педагогічних систем і стратегій для досягнення вершин індивідуальної, групової та колективної навчально-пізнавальної діяльності учнів і професійної діяльності вчителів, їхньої творчості.

        Педагоги навчального закладу в ході семінару-практикуму, який відбувся за інтерактивною технологією «Трьох капелюхів», актуалізували й систематизували знання з проблемної теми «Оптимізація освітньо-виховного процесу школи через формування акмеологічного середовища», обговорили ефективні шляхи створення ситуації успіху в освітньому процесі, які допоможуть кожному його учаснику як учню, так і вчителю стати успішними й досягти вершин у житті.

            Учителі визначили найбільш ефективні прийоми створення ситуації успіху для кожного етапу компетентнісно орієнтованого уроку, аргументували власну точку зору, підтвердивши її прикладами з досвіду роботи. Педагоги довели, що в ЗОШ І-ІІІ ст. створюються сприятливі умови для розвитку й самовдосконалення суб’єктів навчального процесу, учасники якого прагнуть до успіху, творчості, високих результатів у навчальній та педагогічній діяльності.

         Наприкінці заходу учасникам практикуму була презентована розроблена членами творчої групи Методична пам’ятка «Використання прийомів створення ситуації успіху на різних етапах уроку», яка стане помічником і порадником для вчителів у їхній педагогічній діяльності.

        Гаслом акмелогічного практикуму стали слова: «Тільки успішний учитель зможе виховати успішного учня.  Тому навчіться бути успішними, незважаючи ні на які проблеми,  навчіться самі та навчіть дітей».

 

 

Переглядів: 753 | Додав: Alena | Рейтинг: 0.0/0