☎ (06153) 7-25-21
☛ вул. Італійська, 83, м. Бердянськ, 71100
Календар
«  Листопад 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930

23:31

Семінар–практикум з елементами тренінгу «Інтегрований урок – шлях до цілісного сприйняття учнями навколишнього світу»

26 листопада 2018 року відбувся семінар – практикум з елементами тренінгу «ІНТЕГРОВАНИЙ УРОК – ШЛЯХ ДО ЦІЛІСНОГО СПРИЙНЯТТЯ УЧНЯМИ НАВКОЛИШНЬОГО СВІТУ», який підготувала заступник директора з НВР Третьякова М.М. разом із членами творчої лабораторії педагогів під керівництвом учителя початкових класів Іванічевої О.О..

У ході семінару, застосувавши інноваційний прийом «Фішбоун», педагоги визначили причини потреби проведення інтегрованих уроків, розглянули їх особливості, з’ясували переваги та проблеми інтеграції, опрацювали практичні рекомендації щодо проведення інтегрованих уроків компетентнісного спрямування. Корисною для присутніх стала й інформація: «Що таке інтегрований урок та його відмінність від традиційного» (підготувала Красникова Г.С.). Не оминули й проблему реалізації наскрізних змістових ліній на предметних уроках як засобу інтеграції предметних та ключових компетентностей та сучасної вимоги розвитку української освіти (підготувала Зіборова К.В.).

У ході вправи «Очі бояться, а руки роблять» педагоги спробували змоделювати інтегровані уроки із запропонованих навчальних предметів та конкретних тем, які потім цікаво презентували, обґрунтувавши свою думку. А вчителі Якуніна О.М., Тімченко О.І. та Семагіна В.В. з радістю поділилися досвідом проведення уроків даного типу й власними враженнями від його впровадження. Усі учасники семінару брали активну участь у обговорюванні питань та роботі в групах. Захід пройшов у дружній атмосфері взаєморозуміння й співпраці.

Сподіваємось, що основні положення, вимоги та рекомендації щодо розробки й проведення інтегрованих уроків, які вміщено в буклет та брошуру, що підготували організатори семінару, стануть для вчителів справжнім путівником на шляху здійснення інтеграції.

Тож тепер можна сміло й упевнено брати участь у шкільному традиційному конкурсі на кращий урок компетентнісного спрямування, який у цьому році проходить під гаслом «Кращий інтегрований компетентісно-орієнтований урок». Сподіваємося, що учасники Конкурсу впораються із завданням і продемонструють цікаві, методично грамотні, ефективні сучасні уроки. Побажаємо їм успіху!!!
Переглядів: 739 | Додав: Laz | Рейтинг: 5.0/1