☎ (06153) 7-25-21
☛ вул. Італійська, 83, м. Бердянськ, 71100
Календар
«  Квітень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

18:12

«Солдат із геть невійськовим обличчям…»

Саме так називає свого сина мати… Саме про нього написали школярі 9-А класу Бердянської ЗОШ І-ІІІ сту-пенів № 1…

На днях були підведені підсумки обласного заочного конкурсу пошукових робіт «Сила, мужність, честь», основна мета якого – активізація пошуково-патріотичного руху серед учнівських колективів, їх пошуково-дослідницької діяльності з увічнення бойових подвигів наших земляків-захисників Батьківщини та працівників тилу, героїв Запорізького краю.

Учні 9-А класу Єфремов Антон, Камишев Серафим, Кодан Аліна, Онищенко Денис, Півень Артем, Плахотник Іванна, Сосновський Богдан, Хаджинова Вікторія – члени гуртка патріотичної роботи «Гарт» – узяли участь у конкурсі пошукових робіт. Вони неодноразово зустрічалися з талановитим педагогом, одним із засновників волонтерської організації «Наші Атланти», ласкавою матір’ю та просто чудовою жінкою Анеттою Іванівною Омельченко. Із захопленням, повагою й вдячністю діти слухали її розповіді про страшні воєнні будні, про щоденні подвиги бійців, які дуже чекають дитячих малюнків, листів, слів підтримки.

Члени гуртка «Гарт» не раз брали участь у шкільних благодійних акціях «Новорічний подарунок бійцю», «Великодній кошик для солдата» тощо та передавали захисникам Вітчизни через Омельченко А.І. зібрані смаколики, теплі речі… Нещодавно відвідали центральний офіс волонтерської групи «Наші Атланти», де плели маскувальні сітки, які стануть у нагоді для техніки, зокрема, для тягачів та артилерії…

А потім була довга робота по створенню документально-художнього нарису «Солдат із геть невійськовим обличчям…» – про солдата-земляка Омельченка Олексія та його матір Омельченко А.І., які в годину негоди активно захищають державний суверенітет і територіальну цілісність України. У цей пошуковий проект учні вклали душу – і робота увінчалася успіхом. ІІ місце в обласному конкурсі – це, звичайно, відмінний результат! Але головне: ДОРОГІ ВОЇНИ, ПОВЕРТАЙТЕСЯ ЖИВИМИ! МИ ПИШАЄМОСЯ ВАМИ! МИ ЧЕКАЄМО НА ВАС!
Переглядів: 571 | Додав: Laz | Рейтинг: 5.0/1