☎ (06153) 7-25-21
☛ вул. Італійська, 83, м. Бердянськ, 71100
Календар
«  Березень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

14:59

Тиждень початкових класів

Тиждень розпочався з виставки ужитково-прикладного мистецтва, де були представлені різноманітні роботи учнів початкових класів. Виставка «Весняне сонечко зазирнуло у віконечко» пройшла під гаслом: «Творчість – одна із основних джерел радості». 

На цій виставці діти презентували те, що вони змайстрували, виліпили, пошили, зробили власноруч; завдяки їй учні залучилися до участі у виставі, тобто до процесу активного пізнання й засвоєння загальнолюдських цінностей.

З метою виховання  в дітей  почуття  гордості за своє місто, шанобливого ставлення до батьків, стимулювання інтересу учнів до історії свого краю, -  у 2-А класі відбувся відкритий урок «Бердянськ – мій рідний край», який провела вчитель-методист Якуніна Олена Миколаївна. Учні не тільки розповідали про улюблені куточки свого міста, та й зробили невелику виставку тематичних малюнків.

В рамках тижня початкових класів почесне місце зайняла казка. Літературно-ігрова програма по казкам «Казковий дім моделей», вчитель Нагурська Валентина Григорівна, 4-Б клас, «Подорож  в країну казок», вчитель Іванічева Ольга Олексіївна, 1-Г клас.

З великим успіхом пройшла музична театралізована вистава «Вовк та семеро козенят» в 3-А класі. Режисером якої стала вчитель початкових класів Фролова Ірина Вікторівна. Театральна творчість школярів має значний потенціал для їх розвитку. У процесі такої творчості здійснюється не лише активне залучення учнів до естетичних, але й моральних, світоглядних, пізнавальних цінностей.

Ми не уявляємо нашого столу без запашного хліба. В нього вкладено багато клопіткої праці людей різних професій. Хлібина приходить довгий шлях з лану до наших домівок. 

А переконатися в цьому нам допомогли учнів 1-В класу, які провели виховну годину «Як хліб на стіл прийшов», вчитель Чепуренко Катерина Борисівна. Цей захід пройшов з метою сформувати уявлення дітей про те, який шлях проходить зерно, щоб стати хлібом; закріпити назви професій людей, які вирощують хліб;  познайомити   з   народними прикметами, звичаями, прислів’ями, приказками, загадками про хліб; виховувати любов та бережливе ставлення до хліба, пошану до хліборобської праці.

Учні 3-В класу здійснили цікаву подорож в країну Доброти. Допомагала їм в цьому вчитель Рак Софія Валеріївна. Діти разом формували уявлення про ввічливу людину, засвоювали правила ввічливості з метою самовдосконалення та самовиховання, продовжували оволодівати культурою спілкування з друзями, однокласниками, рідними. Усі присутні дійшли до висновку, що доброзичливість та повага - основа добрих стосунків між учнями класу.

Оскільки тиждень початкової школи проводився напередодні свята весни і краси, логічним його продовженням стали виховні заходи, присвячені мамам.

Свято «Зірки для мами», 3-Б клас, вчитель Попова Наталя Анатоліївна,

«Мама – це прекрасне слово», 4-А клас, вчитель Козлова Тетяна Федорівна,

«Свято наших мам», 1-Б клас, вчитель Стекачова Алла Миколаївна,

«Наші вітання матусям та бабусям!», 1-А клас,

вчитель Бессонова Наталя Миколаївна,

«Поле Чудес для маленьких принцес», 2-Б клас,

вчитель Евтушенко Тетяна Юріївна,

«А-нумо, дівчата!», 3-В клас, вчитель Рак Софія Валеріївна,
        «Все починається з матусі», 4-В клас, вчитель Шурпан Ольга Валеріївна.

На цих заходах маленькі школярі співали найріднішим у світі людям пісні, декламували зворушливі поезії, висловлювали свою любов до матусі мовою танцю, розповідали зворушливі історії, дарували оточуючим весняний настрій і, навіть, давали поради. До свята 8 Березня кожний клас підготував вітальні прикраси для святкового оформлення школи.

 

 

В 2-В класі відбувся захоплюючий майстер-клас з трудового навчання «Подарунок для матусі». Учні разом з вчителем Овсянніковой Іріною Вікторівною виготовляли цікаві вироби з кольорового паперу, які перетворювались на чарівні кошики з квітами. 

 

 

В  2-Б класі гостино відкрила свої двері літературна вітальня. Тема засідання – «Наші добрі справи». «Ми завжди готові допомогти тим, хто потребує допомоги. Ми робимо все, що в наших силах.» - так кажуть учні разом зі своєю вчителем Евтушенко Тетяною Юріївною.

Тиждень  початкових класів закінчився, але продовжуватиметься праця вчителів, які пробуджують творчість і пізнання, підтримують інтерес та бажання вчитися. Учителі початкових класів ще раз довели, що вони справжні фахівці своєї справи, а учні нашої школи – найрозумніші, найталановитіші. Ця подія стала яскравою сторінкою у житті шкільної родини. Сподіваємося, що  зерна доброти і творчості, посіяні у маленькі дитячі душі,  згодом проростуть міцними паростками знань. Ми пишаємося нашими учнями, ми працюємо для них, ми віримо у них!


 

 

 

Переглядів: 1348 | Додав: Alena | Рейтинг: 0.0/0