Велике значення в організації харчування дітей має питний режим (доставка, збереження води, обробка резервуарів для збереження води).
У шкільній їдальні було організовано доступ до питної води:
- Кип’ячену воду дають дітям після охолодження до кімнатної температури.
- Воду зберігають у добре вимитому посуді, закритому кришкою.
- Термін зберігання охолодженої кип’яченої води витримується (6 годин). Ємкості для зберігання кип’яченої води миють в кінці кожного робочого дня.
- Для пиття води використовують чашки та скляні стакани.
- За організацію питного режиму на харчоблоці відповідає завідуюча виробництвом їдальні.
- Контроль за виконанням питного режиму веде сестра медична закладу.
- За дотримання правил питного режиму на перерві відповідає черговий адміністратор.